|

Facebook Like Button Di setiap Entry

Asslamualaikum,,Hai..good morning..pagi2 lagi dah bersemangat..HAHA..oke...nk buat bende nie simple je..sebab mesti ramai yg dah tahu kan?kalau x tahu cepat tengok^^jom~!

1. Dashboard => Design => Edit HTML => Jangan lupa TICK kotak Expand  Widgets Template .
2. tekan CTRL+F and search for this code :

data:post.body
3. jumpa tak jumpa tak ?? kalau jumpa , then copy code kat bawah ni ,
     and paste dekat BAWAH code kat atas ni ok .

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>
 4. preview dulu jadi ke tak . kalau jadi, then save jela . da siap .


**PERINGATAN = Kpd sesiapa yang hendak COPY code dalam tuto nih , buat mcm ni :**
TEKAN = Ctrl+C (serentak)!



credit:kak lyssa

0 hamba Allah:

Post a Comment