|

Facebook like Button For Fanpage

Assa'kum..Hai sayang ku..hee~...nak tahu mcm mana nk letak fanpage kat blog?mcm saya punya tu...tuto ni sya ambil dari kak lyssa Faizureen..nk tahu jom ikut~
Ini contoh:


1. Ok . Korang perlu ke link ini terlebih dahulu >>> KLIK SINI !!
2. Dah , oke . Then korang pergi dekat wall fanpage korang . Copy URL Fanpage . Tak tahu mana nak cari ? Tu haaa . Bahagian atas sekali ada address http:// tuh kan . Copy semua tu .



3. Lepas tu , pastu di bahagian "Facebook Page URL" di kotak yang disediakan di LINK INI

4. Isi kan dan UNTICK sampai jadi macam ini :


5. Oke . Dah tu , Terus tekan Get Code ! Copy code di IFRAME :)






 
6. Sekarang nak letak dekat blog kan ? Hmm . Macam biasa ye .

Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

7. Paste lah kat situ ! Then SAVE ! :)

Senangkan? Cuba Jeee~
Kalau ada something wrong beritahu saja~ 

                                                                         Credit:Kak Lyssa 

0 hamba Allah:

Post a Comment