|

Cara nak ambil Image URL

Ass'kum..HAI~..Haritu ada seorang budak ni dia tanya mcm mana nk ambil URL background...jadi saya buat la tutorial ni...Saya x pandai sgt pasal tutorial ni..saya credit to KAK LYSSA ok...jom ikut!



Contoh :

1. Korunk Click Pic Yang korunk nak k ??


2. Tekan Right Click kat gambar tuh!
3. And then , ambik view image :)

 

4. Copy URL kat Anak Panah tuh !



5. Then , dari situ , korunk boleh dapat kan IMAGE URL korunk :)


Cara Nak Ambil Image URL dekat Photobucket


1. Search pic yang korunk nak oke?

2.Click kat pic yang korunk nak tuh .

3.Then , sebelah kanan , ada kotak macam kat bawah ney ha :)
4. Korunk Copy la link yang Lyssa buadkan kotak tuh auh ?

5. So , itu lah , image URL ;)

Cara nak Ambil URL dekat Glitter-Graphics

1. Korunk masuk SINI dulu.
2. Korunk pilih ah ,pic mana yang korunk nak k .?
3.Dah pilih ,korunk tgk kat bhagian bwah k .? ada tak code mcm niyh .?


4. Kalau ada , korunk amik lah code URL dia , yang Lyssa buad kan kotak warna BIRU tuh ? ada kan .?
5. So, ini lah URL korunk !:)
6. Tapi, kalau klik kat citu , mesti dia automatik ,akan terCLICK smua ryte ? So , korunk p bukak NOTEPAD , then , paste kat situ dulu yaww ? ^_^
7. Then , copy ler yang Lyssa buad kotak warna BIRU uh keyh? ;)

Selamat Mencuba ! ^_^
credit:kak Lysa

0 hamba Allah:

Post a Comment