|

Tutorial:underline (highlight version)




See that highlighted text? Underline sebenarnye oke.


1. Dashboard > Design > Edit Html

2. Ctrl + F, cari code ni


u {
3. Delete code yang ade kat bawah die.

contoh : kalau code underline korang macam ni ...

u {text-decoration:none;border-bottom: 2px solid #33ddcc;padding: 0px;}
 Korang delete semua code kaler pink tu. Just tinggal code u {

4. Then korang copy code kat bawah ni pulak.

text-decoration:none;-moz-border-radius: 5px;padding-top: 1px;padding-bottom: 1px;padding-left: 3px;padding-right: 3px;background: #CC2EFA;border-radius: 3px;color: #FFFFFF;}u:hover {background:#5abbde;-webkit-transition-duration: 2s;}
 5. Paste code yang di-copy tu bawah code u { tadi.

Tulisan kaler pink tu untuk kaler highlight.
Tulisan kaler hijau tu untuk kaler highlight bila korang letak cursor kat underline tu.

6. Save.

Extra :
Kalau korang takde code u { tu, korang just tambah je kat bahagian bawah /* Content.

credit:miszathirah

0 hamba Allah:

Post a Comment