|

Button like Facebook di setiap entry




AS'kum semua..ha..nk button like macam fesbukk tak?kalau nak tengok kat bawah setiap post yang saya buat mesti ada kan..tipula kalau x nmpk..hehe..oke la..jom ikut step2 nie..let'go!

dashboard :65: design :65: edit HTML :65: tick expand widget

:47: cari code data:post.body . sila guna control F untuk mengelakkan korang juling mata .

:47: next , copy and paste kan code bawah ni di BAWAH data:post.body .
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

 tereng ~ dah siap :q: yeaa :face4: (clap3)
:42: opss , jangan lupa tekan preview dulu sebelum save supaya korang tak nanges :face22: lalu mengadu kat mummy korang . huhu :face71:

credit:princess-husnaland

2 hamba Allah:

YaNaXxXmIn said...

expand widget tu kat mana?

Fyeizah Anuar said...

ada dekat dgn EDIT HTML tu..^^

Post a Comment